87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Stiri din muzica Ce muzică s-a ascultat în 2021 - Cele mai bine vândute albume din UK
Inapoi

Ce muzică s-a ascultat în 2021 - Cele mai bine vândute albume din UK

05.01.2022

British Phonographic Industry (BPI) a făcut publice topurile muzicale retrospective ale anului 2021. Potrivit informațiilor furnizate presei, consumul de muzică a crescut anul trecut în UK cu 2.5% față de 2020.

Consumul de muzică este în creștere pentru al șaptelea an consecutiv în UK, fiind determinat în principal de streaming, investițiile puternice ale caselor de discuri în descoperirea și dezvoltarea talentelor și în marketingul digital.

Cel mai bun album al anului 2021 este discul "30", al lui Adele. Probabil deloc surprinzător pentru nimeni, artista britanică a reușit, încă o dată, să dea peste cap toate calculele făcute de casele de discuri ale artiștilor colegi, dar și competitori. Albumul "30" a fost și un LP așteptat, artista amânându-i data apariției din cauza pandemiei.

Lansat la mijloc de noiembrie, "30" a reușit în doar 6 săptămâni să ia pe sus întregul clasament, "muncit din greu" pe parcursul a mai bine de jumătate de an, în cazul artistei debutante Olivia Rodrigo, cu al ei LP "Sour", apărut în mai. Olivia, totuși, e pe locul 4, locurile 2 și 3 fiind ocupate de Ed Sheeran, cu "=", respectiv Abba, cu albumul "Voyage", ce a marcat una dintre marile reveniri din ultimele decenii. Trupa suedeză nu mai lansase un album cu piese noi de 40 de ani.

"Greatest Hits", albumul trupei Queen lansat în 1981, ocupă un respectabil loc 5 în topul Official Charts Company, pe 6 fiind Dua Lipa cu "Future Nostalgia", disc lansat în 2020 și premiat cu Grammy pentru Best Pop Vocal Album. Pe 7 ne reîntâlnim cu Ed Sheeran și albumul său din 2017, "÷". Elton John prinde un loc 8 cu albumul său de greatest hits, "Diamonds", pe 9 fiind un alt album cu hituri, al trupei Fleetwood Mac - "50 Years: Don’t Stop". Topul se încheie cu albumul rapper-ului britanic Dave - "We’re All Alone In This Together".

Potrivit Official Charts Company, Adele a reușit să vândă peste 600,000 de unități, dintre care aproape 450,000 au fost albume fizice, iar 53,000 au fost descărcări de pe platfomele de streaming. Ed Sheeran, următorul clasat, a însumat 432,000 de unități.

TOP 10 - Cele mai bine vândute albume ale anului 2021 în UK (Official Charts Company)

Adele – "30"
Ed Sheeran – "="
ABBA – "Voyage"
Olivia Rodrigo – "Sour"
Queen – "Greatest Hits"
Dua Lipa – "Future Nostalgia"
Ed Sheeran – "÷"
Elton John – "Diamonds"
Fleetwood Mac – "50 Years: Don’t Stop"
Dave – "We’re All Alone In This Together"

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie