87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Monden Top cadouri de Crăciun pentru gameri
Inapoi

Top cadouri de Crăciun pentru gameri

23.12.2021

În 2020, comunitatea mondială a gamerilor era formată din 2,69 de miliarde de persoane. Până la finalul anului 2021, numărul acestora va atinge valoarea de 2,81 de miliarde de jucători, iar totalul cheltuielilor legate de această pasiune va genera venituri pentru companiile de profil de 189,3 miliarde de dolari.

Comunitatea gamerilor români numără aproximativ 7,9 milioane de persoane, care joacă jocuri video și jocuri de casino online Romania pe PC, smartphone-uri, tablete și console. Atât pentru jucătorii români, cât și pentru cei din celelalte state ale lumii, Crăciunul reprezintă momentul cel mai așteptat al anului, prilej pentru a vedea care sunt cadourile ce îi așteaptă sub brad.

Cât cheltuim pentru cadourile de Crăciun?

România a ocupat în 2019 locul 1 la procentul din venitul lunar alocat achizițiilor de Crăciun, românii cheltuind 32% din câștigul lor pe o lună pentru cadouri. Pe locul al doilea s-au clasat cehii, cu 25% din venit, iar locuitorii din SUA și Marea Britanie cu 15% din câștigul lunar au ocupat locul al treilea în topul cheltuielilor.

Italienii și spaniolii (12%), austriecii, francezii și polonezii cu 11% sunt celelalte națiuni care cheltuiesc destul de mult din venitul lunar pentru a avea cele mai frumoase cadouri de Crăciun. Valoarea cheltuielilor online și offline pentru 2021 se așteaptă să atingă valori de 84,7 miliarde de lire sterline în Marea Britanie, de 74,7 miliarde de lire sterline în Germania și 62,8 miliarde de lire sterline în Franța.

În anul 2014, valoarea totală a cheltuielilor de Crăciun la nivel global a fost de 842,3 miliarde de dolari, apoi, an după an, până în 2019, suma a crescut cu 160 de miliarde de dolari până la 1 trilion de dolari în 2019. Trebuie remarcat și faptul că, achizițiile efectuate în lunile noiembrie (Black Friday și Cyber Monday) și decembrie (Crăciun) au o pondere de 19% din totalul încasărilor obținute de comercianți în întreg anul.

Industria jocurilor video se bucură de o creștere a vânzărilor în perioada de Crăciun. În 2020, de exemplu, valoarea totală a cheltuielilor alocate jocurilor a fost de 54 de miliarde de dolari, iar până în 2025 se așteaptă ca suma să crească până la 74,4 miliarde de dolari.

Crăciunul 2020, de exemplu, a însemnat o creștere cu 35% a cheltuielilor pentru achiziția de jocuri față de 2019 (încasări de 302, 9 milioane de dolari), ceea ce a însemnat încasări de 407 milioane de dolari pentru producătorii din această industrie.

Cum alegi cadoul de Crăciun pentru un gamer?

Pentru a-i face un cadou deosebit de Crăciun unui gamer, cu siguranță ar trebui să-i cunoști preferințele în materie de jocuri și gadget-uri. Desigur, este mult mai ușor să îi oferi niște cadouri de sezon, precum o cană pentru ceai sau cafea, pe care să fie inscripționat un mesaj haios, eventual legat de jocuri sau să îi dăruiești parfumul preferat într- sticluță personalizată.

La fel de bine, fără să fie nevoie de foarte multe investigații, poți opta pentru obiecte de îmbrăcăminte sau pentru produse cosmetice sau un aparat electric de bărbierit. Însă, dacă vrei să îi oferi un cadou care să îi demonstreze că te interesează pasiunea lui, mai mult ca sigur că trebuie să îi observi nu doar arsenalul dedicat jocurilor favorite, ci va fi nevoie să te informezi și care sunt tendințele de pe piața de gaming.

Îi poți adresa întrebări legate de preferințe, de ceea ce și-ar dori să-și achiziționeze în viitor și care sunt jocurile sau gadget-urile pe care le consideră a fi în trend. De asemenea, nu îi oferi un joc pe care deja îl are (desigur, asta dacă este vorba despre un expansion sau un add-on sau o ediție limita a jocului respectiv, cu update-uri exclusiviste).

Top cadouri de Crăciun pentru gameri

Lista cadourilor de Crăciun pentru gameri poate să includă, printre altele:

  • Monitor 4K – îl poate folosi atât pentru redarea jocurilor de pe PC, cât și de pe Xbox, Playstation ori Nintendo Wii;
  • Set de căști pentru gaming – de exemplu, HyperX Cloud II, care se potrivește atât pentru PC-uri, cât și pentru console;
  • Pass Card pentru Xbox sau Plyastation – poți selecta o anumită perioadă de timp 3, 6 sau 12 luni, oferindu-i posibilitatea de a accesa o vastă selecție de jocuri ale celor mai buni producători de pe piața de gaming;
  • Cele mai bune jocuri clasice din toate timpurile pentru consolă sau PC;
  • Spațiu de stocare extern (USB sau MicroSD) pentru consolă și PC – de exemplu, USB stick-uri de la Western Digital, cu spațiu de stocare de până la 1TB.
  • Cele mai noi jocuri video lansate pentru platforma de gaming preferată;
  • Controller de jocuri pentru PC sau consolă, cu butoane personalizabile.

Aceste daruri sunt potrivite pentru orice gamer și poți spune că vei merge la sigur atunci când le vei oferi. Însă, atunci când este vorba despre un pasionat de anumite lucruri legate de jocurile video, ar trebui să te informezi mult mai bine. De exemplu, unii jucători sunt și colecționari de articole legate de jocurile preferate, așa că, acestora le poți oferi figurine concepute exclusiv sau în ediții limitate pentru colecțiile lor.

De asemenea, o cască VR premium, precum Oculs Rift, Oculus Quest 2 sau HTC Vive, reprezintă o alegere excelentă pentru un gamer. La fel cum îi poți oferi și o dronă, așa cum sunt Ryze Tello sau modelele din seria DJI Air sau DJI Mavic. Contează foarte mult ca al tău cadou pentru pasionatul de jocuri să fie nu doar surprinzător, ci și util acestuia. În acest fel, Crăciunul va fi cu adevărat plin de magie pentru toată lumea!

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie