87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Monden Tim Bergling sau Avicii, omagiat de Google în ziua în care ar fi împlinit 32 de ani
Inapoi

Tim Bergling sau Avicii, omagiat de Google în ziua în care ar fi împlinit 32 de ani

08.09.2021

Azi, 8 septembrie, regretatul Dj Avicii ar fi împlinit 32 de ani, iar Google a decis să-l omagieze cum se cuvine cu un nou Google Doodle. Animația este menită să celebreze cariera și muzica lui Tim Bergling, mort în 2018, la vârsta de 28 de ani.

Google îl omagiază pe Avicii, pe numele lui real Tim Bergling, cu un nou Google Doodle care va apărea în 46 de țări. Animația este disponibilă pe motorul de căutare azi, 8 septembrie, ziua în care DJ-ul ar fi împlinit 32 de ani.

Doodle-ul este însoțit de un video muzical, în care apar momente importante din viața lui Avicii. Melodia care se aude pe fundal, ”Wake me up”, este un mare succes al DJ-ului și producătorului muzical.

Ce însemna Avicii? Tim Berling obișnuia să spună că și-a ales acest nume de scenă pentru că în religia budistă desemnează cel mai de jos nivel al iadului.

Tim Bergling s-a născut pe 8 septembrie 1989, în Stockholm. În 2010, Avicii a scos în colaborare cu alt DJ suedez, John Dahlbäck, un single intitulat "Don't Hold Back". După aceea a lucrat la numeroase proiecte cu DJ cunoscuți pe plan mondial ca DJ Tiesto și Sebastian Ingrosso.

Chiar dacă principala sa muncă o reprezintă melodiile electronice sintetice, EMI a scos o versiune vocală a melodiei lui "Bromance", intitulată "Seek Bromance".

"Seek Bromance" a ajuns în top 20 în mai multe țări incluzând Belgia, Franta, Olanda, Regatul Unit și Suedia. De asemenea a mai remixat și single-ul Nadiei Ali "Rapture" de pe albumul ei "Queen of Clubs Trilogy: Onyx Edition".

În octombrie 2010, Avicii a semnat cu echipa europeană A&R si EMI Music Publishing, considerată a fi una dintre cele mai mari patru case de discuri. În 2011, melodia sa în colaborare cu David Guetta, Sunshine, a fost nominalizată la Grammy la categoria cea mai buna piesă dance. Melodia sa 'Penguin' a fost preluată de Leona Lewis pentru cântecul ei 'Collide'. Această preluare nu a fost autorizată de către Avicii și a dus la controverse, iar Avicii a încercat să blocheze publicarea melodiei cântăreței.

Totuși, aceste controverse au fost rezolvate în afara judecătoriei cu reprezentanții celor doi producători declarând: Leona și Avicii vor lucra împreună la al patrulea single Collide'.

În 2011 Avicii a scos 'Levels' (preluând un sample din melodia 'Something's Got a Hold On Me' de Etta James), care a ajuns în top zece în India, Croația, Bosnia, Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda și Regatul Unit, iar în Ungaria, Norvegia și Suedia a condus topurile.

În 20 aprilie 20218 a fost găsit mort în Muscat, Oman. Deși inițial moartea sa părea învăluită în mister, după două autopsii efectuate, anchetatorii au respins orice pistă criminală în cazul decesului acestuia. 

Poliţia din Oman a refuzat să facă publice informaţiile privind moartea DJ-ului din motive de confidenţialitate, la cererea familiei.

Va rămâne probabil unul dintre cele mai cunoscute nume suedeze în muzică de la Abba încoace.

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie