87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Monden The Rolling Stones, concert istoric la Havana, unde muzica rock a fost interzisă de regimul comunist
Inapoi

The Rolling Stones, concert istoric la Havana, unde muzica rock a fost interzisă de regimul comunist

27.03.2016

Trupa britanică The Rolling Stones a susţinut vineri seară, un concert în Havana care i-a făcut să vibreze pe zecii de mii de fani din Cuba, unde mare parte a muzicii rock internaţionale a fost interzisă zeci de ani, concertul având loc la puţin timp după vizita preşedintelui SUA în această ţară.

A fost vorba de un concert gratuit la care au participat fanii declaraţi ai trupei, rockerii de o viaţă care şi-au ascuns pasiunea şi dragostea pentru cei de la The Rolling Stones, precum şi pentru alte formaţii ale genului.

Mick Jagger şi-a salutat fanii în limba spaniolă înainte de debutul concertului cu hit-ul din 1968 "Jumpin' Jack Flash". Concertul a avut loc la câteva zile după vizita istorică a preşedintelui SUA Barack Obama în Cuba.

Zeci de mii de cubanezi au stat la coadă ore în şir pentru a pătrunde pe stadionul Ciudad Deportiva din Havana, cu o capacitate de 45.000 de locuri.

"Salut, Havana. Bună seară oamenilor mei din Cuba", a declarat Jagger înainte de spectacol. Formaţia a cântat 18 melodii într-un concert ce a durat două ore, printre care s-au numărat cântece celebre, "Sympathy for the Devil "şi "Satisfaction".

Spectacolul este văzut drept un alt semnal al unei schimbări reale în Cuba. Până acum 15 ani, guvernul comunist din Cuba a interzis mare parte a muzicii rock şi pop, catalogată ca subversivă şi depravată. Cu toate acestea, Cuba s-a schimbat puternic în ultimii ani, mai ales în ultimele 18 luni în timp ce procesul de reapropiere faţă de SUA s-a intensificat.


Sursa: www.mediafax.ro

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie