87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Stiri din muzica Oscarul, vis indeplinit pentru Ennio Morricone la 87 de ani
Inapoi

Oscarul, vis indeplinit pentru Ennio Morricone la 87 de ani

29.02.2016

Compozitorul italian Ennio Morricone a câștigat duminică Oscarul pentru ''Cea mai bună coloană sonoră'' în ''The Hateful Eight''. Emoționat, el a primit ovații în picioare din partea vedetelor adunate la Teatrul Dolby. O frumoasă revanșă pentru maestrul de 87 de ani, nominalizat până acum în zadar de cinci ori și recompensat în 2007 cu un premiu onorific pentru întreaga sa carieră, comentează AFP. ''O surpriză frumoasă la care - a mărturisit el - nu se mai aștepta''.

Luând cuvântul în limba italiană, muzicianul i-a adus un omagiu lui John Williams, care a concurat, de asemenea, pentru un Oscar cu muzica din "Star Wars: The Foce Awakens", precum și regizorului peliculei "The Hateful Eight", Quentin Tarantino.

Morricone a compus muzica pentru mai mult de 500 de filme, dar colaborarea sa cu maestrul genului ''western spaghetti'' (sau western italian), regizorul italian Sergio Leone, i-a adus reputația la nivel mondial, amintește AFP. Compoziția sa cea mai memorabilă este, probabil, cea din filmul "C'era una volta il West" (Undeva, cândva în vest, 1968), în care Harmonica (Charles Bronson), un pistolar răzbunător, cântă obsesiv la muzicuță aceeași melodie.

Ennio Morricone, născut la 10 noiembrie 1928 la Roma, a început să compună de la vârsta de 6 ani. La zece ani, s-a înscris la un curs de trompetă la prestigioasa Accademia Nazionale di Santa Cecilia din Roma, unde a fost remarcat de marele profesor Goffredo Petrassi.

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie