87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Monden O stradă din Transcarpatia va purta numele lui John Lennon
Inapoi

O stradă din Transcarpatia va purta numele lui John Lennon

03.03.2016

Strada "Lenin" dintr-un mic sat din regiunea ucraineană Transcarpatia a fost redenumită "John Lennon" în onoarea fostului membru al formaţiei Beatles, în cadrul noii legi privind "desovietizarea" ţării, notează agerpres.ro.

Mai multe străzi au fost redenumite, potrivit unui decret semnat de guvernatorul regiunii, Ghennadi Moskal. De exemplu, strada "Şciors" (comandant al Armatei Roşii) s-a transformat în strada "Viktor Markuss", numele unui soldat ucis anul trecut, când lupta împotriva rebelilor proruşi în estul Ucrainei. Strada "John Lennon" se află în satul Kalinî, la frontiera cu UE, iar denumirea a fost aleasă la propunerea guvernului de la Kiev. În alte cazuri, străzile şi-au schimbat denumirea la propunerea comunităţilor locale.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a promulgat în mai 2015 noi legi care interzic orice "propagandă comunistă" pe teritoriul ţării, simbolurile sovietice şi naziste. În acest sens, vor fi schimbate şi numele unor localităţi sau întreprinderi şi vor fi demontate mai multe monumente.

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie