87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Stiri din muzica Judas Priest va lansa în octombrie "50 Heavy Metal Years", un set de 42 de CD-uri
Inapoi

Judas Priest va lansa în octombrie "50 Heavy Metal Years", un set de 42 de CD-uri

20.07.2021

Legendara trupă de heavy metal britanică Judas Priest va lansa la 15 octombrie "50 Heavy Metal Years", o compilaţie în ediţie limitată ce va include toate albumele de studio oficiale ale formaţiei, materialele discografice live şi treisprezece discuri cu melodii nepublicate, informează EFE şi Legacy Recordings, o diviziune a Sony Music.
 
Descrisă într-un comunicat al Sony Music drept "o adevărată comoară" pentru fanii legendarei formaţii britanice, această discografie a fost restaurată şi mixată de producătorul muzical Tom Allom şi procesată în forma finală de Alex Wharton, la Abbey Road Studios.

Solistul formaţiei, Rob Halford, a declarat că această compilaţie "reprezintă 50 de ani de heavy metal" şi este "comoara supremă, ce defineşte angajamentul ferm al trupei pentru păstrarea şi protejarea credinţei heavy metal".

La rândul său, chitaristul Glen Tipton a dat asigurări că această selecţie de 42 de CD-uri "reprezintă o mare parte a istoriei genului metal şi ca atare va dăinui pentru totdeauna".

Compilaţia va reprezenta punctul culminant al aniversării de aur a formaţiei Judas Priest care va susţine în cele din urmă concertul anulat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus în cadrul "Bloodstock Festival" din Marea Britanie şi va demara totodată, în toamnă, turneul "The 50 Heavy Metal Years Tour", în Statele Unite.

Trupa Judas Priest a fost formată în 1970 la Birmingham, localitate pe care mulţi o consideră leagănul heavy metal-ului.

De-a lungul anilor 70, Judas Priest a contribuit la deschiderea drumului în acest stil muzical cu materiale discografice de studio precum "Sad Wings of Destiny" (1976), "Sin After Sin" (1977) sau "Hell Bent for Leather" (1978), dar şi cu unul dintre cele mai de succes albume live ale genului, "Unleashed in the East" (1979).

În anii 80, trupa a cucerit lumea, fiind cap de afiş la numeroase festivaluri desfăşurate pe stadioane, dar şi prin lansarea unor albume devenite atemporale, precum "British Steel" (1980), "Screaming for Vengeance" (1982) sau "Turbo" (1986).
 
Succesul trupei a continuat pe tot parcursul anilor 90, dar şi în perioada următoare, odată cu lansarea unor albume de succes, precum "Painkiller" (1990), "Angel of Retribution" (2005) şi "A Touch of Evil.: Live" (2009) ), cel din urmă aducându-le membrilor Judas Priest un premiu Grammy pentru interpretarea live a piesei clasice "Dissident Aggressor".

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie