87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Ce e nou în cinematografie John Malkovich îl va interpreta pe dirijorul Sergiu Celibidache într-un viitor film
Inapoi

John Malkovich îl va interpreta pe dirijorul Sergiu Celibidache într-un viitor film

28.09.2021

Celebrul actor american John Malkovich îl va interpreta pe dirijorul Sergiu Celibidache într-un viitor film realizat chiar de către fiul marelui dirijor. Regizor şi scenarist, Serge Ioan Celibidachi va începe producţia unui film despre tatăl său, cu o distribuţie reputată.

Scenariul este co-scris de către Serge Ioan Celibidachi, iar producţia se numeşte "The Yellow Tie". Filmările vor avea loc în România în anul 2022, iar de regie se va ocupa James Olivier. Pelicula va spune povestea de viaţă a unuia dintre cei mai mari dirijori români, un geniu controversat care a contestat normele muzicii clasice printr-o "nebunie muzicală".

Sergiu Celibidache a fost dar afară din casa natală în adolescenţă după ce a dezvăluit că vrea să înceapă o carieră în muzică. A trăit pe străzi şi a fost autodidact cu privire la muzică, iar ulterior a câştigat un concurs, devenind cel mai tânăr dirijor de la Orchestra Filarmonică din Berlin. A devenit apoi unul dintre cei mai apreciaţi dirijori din secolul 20. Era celebru prin faptul că refuza să lanseze înregistrări ale muzicii sale, afirmând că nu au acelaşi impact în afara sălii de concerte.

Filmările încep în primăvara sau vara lui 2022, iar Malkovich îl va juca pe muzician la la finalul vieţii sale. O versiune mai tânără a lui Celibidache e încă în procesul de casting. Des Hamilton, care s-a ocupat de "JoJo Rabbit" preia distribuirea rolurilor. Iată ce a declarat John Malkovich despre acest rol:
Sunt încântat şi onorat să mi se dea şansa de a îl juca pe dirijorul Sergiu Celibidache. Un talent unic şi singular, el este considerat unul dintre cei mai mari vizionari ai muzicii clasice din ultimul secol. Să îl joc în anii bătrâneţii va fi o provocare şi o călătorie fascinantă.

"The Yellow Tie" este o coproducţie a firmei din România Oblique Media Film şi a Celi Films din Marea Britanie. Producători vor fi Adela Vrinceanu Celibidachi, Cristina Dobriţoiu, Titi Rădoaie şi James Olivier. Celibidache a vizitat România după picarea regimului comunist în 1990. Artistul a încetat din viaţa pe 14 august 1996 la vârsta de 84 de ani, în Franţa.

Celibidache a dirijat la cârma Orchestrei Filarmonice din Berlin, a celei din Munchen şi Sicilian Symphony Orchestra, A lăsat în urmă înregistrări ale unor interpretări fantastice după opere de Ludwig Van Beethoven, Brahms, Anton Bruckner, Bach, Robert Schumann sau Gabriel Faure.

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie