87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Monden Hip-Hop-ul american este în doliu: Jay Z, Eminem şi Nas îşi amintesc de Muhammad Ali
Inapoi

Hip-Hop-ul american este în doliu: Jay Z, Eminem şi Nas îşi amintesc de Muhammad Ali

09.06.2016

Muhammad Ali nu a fost un rapper, dar a inspirat mulţi dintre cei mai buni textieri ai genului. El a pregătit, practic, terenul pentru starurile hip-hop. Astfel, rapperii au avut succes şi au avut un impact de durată al formei lor de artă, potrivit Associated Press.

Ali a avut, totuşi, caracteristici de rapper: a fost lăudăros, a vorbit liber, a fost un poet puternic şi ar fi putut face freestyle. De asemenea, lui Ali nu i-a fost frică să abordeze relaţiile rasiale cu cap.

Rapperii adoră să-i rostească numele, să facă referire la cariera sa, sau să recite din versurile sale, în cântecele lor. "Float like a butterfly and sting like a bee" (Pluteşte ca un fluture şi înţepeapă ca o albină) sunt versuri ce se regăsesc în piese precum “Rapper's Delight", de la Sugarhill Gang, “Ready or Not”, de la Fugees, “You’re a customer”, de la EPMD, sau “Getting Jiggy Wit It”, a lui Will Smith.

De la Jay Z, la Eminem, de la Eminem, la Chuck D, unele dintre cele mai puternice voci hip-hop, starurile amintesc de marele Ali, în propriile lor cuvinte, prin declaraţii şi interviuri la realizate pentru Associated Press.

JAY Z

"Curajul şi altruismul său a fost inspiraţie pentru mulţi. Cel mai impresionant om, pe care l-am avut vreodată în faţă. El este, literalmente, eroul meu."

EMINEM

"Muhammad Ali a fost o sursă constantă de inspiraţie şi o figură eroică de-a lungul vieţii mele. Întotdeauna a fost acolo, ca un simbol pentru lupta împotriva sistemul. Este greu de crezut că nu mai este, de fapt, printre noi, dar el va fi mereu prezent.", a declarat EMINEM.

Născut Cassius Clay, la 17 ianuarie 1942, a obţinut 56 de victorii în 61 de meciuri, din care 37 înainte de limită, devenind primul boxer care a câştigat trei titluri de campion mondial al greilor.

Ali a murit pe 3 iunie, la vârsta de 74, după o luptă lungă cu Parkinsonul.


Sursa: www.mediafax.ro

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie