87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Monden Harry Potter i-a adus lui J. K. Rowling o avere fabuloasă
Inapoi

Harry Potter i-a adus lui J. K. Rowling o avere fabuloasă

15.03.2016

J. K. Rowling, autoarea seriei "Harry Potter", a obţinut până în prezent un profit de 7.5 miliarde de lire sterline de pe urma francizei. Ultimul volum a fost publicat în urmă cu zece ani, câştigul scriitoarei continuând să crească pe măsura succesului ultimelor ecranizări, în urma transpunerii teatrale a două dramatizări după "Harry Potter" şi din venitul individual înregistrat pe site-ul personal, Pottermore.

J. K. Rowling primeşte 1 liră sterlină pentru fiecare exemplar al cărţii vândut în lume. Din vânzările exemplarelor cărţii, s-a înregistrat o sumă în jur de 141 de milioane de lire sterline doar în Marea Britanie şi Statele Unite din anul 2008 până în prezent, potrivit The Sun. În ultimii trei ani, scriitoarea ar fi câştigat aprope 70 de milioane de lire sterline din vânzarea de cărţi în versiune electronică, prin site-ul Pottermore. Nu se cunoaşte, însă, cât îi revine din acordul cu compania de producţie Warner Bros ce produce filmele şi jocurile video bazate pe povestea din cărţi.

În luna noiembrie a acestui an va fi lansat filmul "Fantastic Beasts And Where to Find Them", ce va înfăţişa aventuri petrecute înainte de povestea iniţială a lui Harry Potter. Pentru spectacolul de teatru "Harry Potter And The Cursed Child", ce va avea premiera în curând, s-au vândut în avans bilete în valoare totală de 127 de milioane de lire sterline. Luna viitoare, la Los Angeles va fi inaugurat şi un parc tematic "Harry Potter".

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie