87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Stiri din muzica Eurovision: Prima schimbare majoră în regulament, din 1975
Inapoi

Eurovision: Prima schimbare majoră în regulament, din 1975

02.03.2016

Regulamentul privind sistemul de vot în finala și semifinalele concursului Eurovision va suferi prima schimbare majoră din ultimii 40 de ani. Deși punctajul va fi oferit în aceeași manieră, modalitatea de însumare a punctelor va fi diferită.

Dacă până acum punctajul televotului avea o pondere 50% - 50% cu evaluarea juriului de specialitate, acum toate punctele vor fi pur și simplu adunate.

Telespectatorii își vor putea vota țările favorite (cu excepția țării de origine) prin telefon, SMS ori folosind aplicația oficială a concursului. După numărarea voturilor va fi stabilită o ierarhie în fiecare țară participantă. Se va ajunge, ca și în cazul vechiului regulament, la un top 10, piesele din acest clasament urmând a fi notate conform ierarhiei cu clasicul punctaj: de la 1 (pentru piesa de pe poziția a 10-a) la 8, 10 și 12 (pentru piesa de pe prima poziție). Același clasic punctaj (1-8, 10 și 12) va fi oferit și de juriul de specialitate al fiecărei țări participante. Toate aceste puncte, de la spectatorii fiecărei țări și de la juriul fiecărei țări, vor fi adunate, astfel rezultând clasamentul final.

Spre deosebire de anii anteriori, în care fiecare țară anunța în direct punctajul acordat de telespectatori, conform noului regulament, toate punctele acordate prin televoting vor fi adunate, în transmisiunea directă urmând a fi anunțate doar cifrele finale pentru fiecare țară în parte. Astfel nu se va putea ști ce piesă se bucură de cea mai mare popularitate decât la final, când televotingul va fi deja încheiat.

Finala Eurovision 2016 va avea loc pe 14 mai la Globe Arena din Stockholm, Suedia. Semifinalele concursului se vor desfășura 10 şi 12 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu 3 mai multe decât la ediţia precedentă. Sloganul celei de-a 61-a ediții a competiției este “Come Together“.

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie