87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Monden EDITORIAL| Ce facem Paștele acesta?
Inapoi

EDITORIAL| Ce facem Paștele acesta?

20.04.2022

La sfârșitul acestei săptămâni sărbătorim Paștele ortodox. Mesele bogate și voia bună sunt parte din obicei, dar Paștele este mai mult decât atât. Indiferent de ceea ce punem pe masă, ouă vopsite, pasca sau drob de miel, această sărbătoare este despre bucuria de a fi alături de cei dragi nouă și de a trăi alături de ei clipe frumoase și liniștite, în armonie sufletească și înțelegere.

Pentru că Sărbătorile Pascale sunt acele zile libere în care avem timp pentru noi și pentru apropiați, vă propunem câteva activități menite să vă inspire în petrecerea zilelor de sărbătoare, dar care să nu piardă din vedere tradiția istorică și religioasă a Învierii Domnului.

E vreme rea sau pur și simplu vrei să stai confortabil acasă cu familia și prietenii? În acest caz unul dintre următoarele filme, clasice, dar și mai recente, ar putea să-ți fie pe plac.

1. Maria Magdalena – în regia lui Garth Davis, lansat în 2018, în Regatul Unit. Este o dramă biblică despre viața Mariei Magdalena. Ea alege un drum spiritual, urmându-L pe Iisus din Nazaret și respingând normele și traditiile impuse de familie și de satul natal.

2. Peter Iepurașul – în regia lui Will Gluck, lansat în 2018, în Statele Unite. Este o animație, de genul comedie, pentru copii. Dar și adulții pot urmări aventurile iepurașului rebel care încearcă să se strecoare în gradină de legume a fermierului McGregor.

3. Viața lui Iisus (Cea mai mareață poveste spusă vreodată) – în regia lui George Stevens, lansat în anul 1965, în Regatul Unit. Un clasic despre viața lui Iisus din Nazaret, din care putem extrage cele mai profunde învățăminte despre credință și viață.

Filmele ca filmele, dar nici plimbările în aer liber nu trebuie ratate. Centrul Istoric, Centrul Civic, parcurile, dar și împrejurimile Brașovului sunt o ocazie de a petrece mai mult timp în natură. De asemenea, în acest weekend, Brașovul va fi cuprins de activități la care poți lua parte. Îți lăsăm mai jos cateva sugestii.

Duminică, 24 aprilie de la orele 11:30 si 15.00 poți merge la două spectacole de circ ce merită văzute în familie, în Cartierul Coresi, la intersecția străzilor Tudor Arghezi și Camil Petrescu.

Dacă aveți drum prin centrul istoric al orașului, puteti vedea la Biserica Neagră expoziția lucrărilor sculptorului român Liviu Mocan. Acestea transpun într-un limbaj sculptural impactul pe care îl are sărbatoarea Invierii Domnului în viața cotidiană modernă.

Am ajuns și la ultima recomandare pe care o avem pentru tine: simte-te bine, distrează-te, creează experiențe de neuitat alături de cei care iți sunt aproape în sfintele zile de Paște! Vă dorim să aveți parte de sărbatori luminate și binecuvantate!

Notă personală: Aproape doi ani, pe durata pandemiei, am fost limitați în ieșirile cu grupurile de prieteni sau cu familia, la locul de munca și, în general, în activitățile din viața de zi cu zi. Acum, avem ocazia să petrecem fără restricții timp de calitate cu cei pe care îi indrăgim, să fim aproape unii de ceilalți. Tu cum vei sărbători de Paște?

Larisa Ciulei
Foto: Primăria Municipiului Brașov


Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie