87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Stiri din muzica Deep Purple a terminat înregistrările pentru noul album
Inapoi

Deep Purple a terminat înregistrările pentru noul album

02.06.2016

Noul album va fi produs de Bob Ezrin, iar data lansării va fi comunicată în curând.

Deep Purple a mai lucrat cu Ezrin și pentru albumul precedent, înregistrat în studioul din Nashville, Tennesse. Producătorul a mai lucrat și cu trupe precum Kiss, Pink Floyd, Peter Gabriel, Alice Cooper sau Kansas.

„Now What” a fost primul album lansat după nouă ani și a urcat rapid în topurile din Germania, Norvegia, Austria și a ajuns pe locul 19 în cel din Marea Britanie. Au fost vândute 4000 de copii în America în prima săptămână de la lansare, debutând pe locul 115 în Billboard Top 200.

Deep Purple, trupa care a fost eligibilă pentru Rock And Roll Hall Of Fame de mai bine de două decenii, a fost introdusă în acest an. Line-up-ul îi include pe toboșarul Ian Paice, chitaristul Ritchie Blackmore, clăparul Jon Lord și alți vocaliști și basiști printre care Rod Evans, Ian Gillan, Roger Glover, David Coverdale și Glenn Hughes.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple rămâne și astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formată în 1968 de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice, reuniți inițial sub numele de Roundabout, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume și de componență, reușind să-și contureze identitatea muzicală spre începutul anilor ’70, odată cu lansarea albumului Deep Purple In Rock.

După succesul pe care l-a obținut cu ultimul album, „Now What?”, lansat în 2013, trupa Deep Purple a concertat şi în Romînia, pe scena Sălii Polivalente din București, un an mai tîrziu.

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie