87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Stiri din muzica David Gilmour revine în Pompeii, la 45 de ani de la emblematicul concert Pink Floyd
Inapoi

David Gilmour revine în Pompeii, la 45 de ani de la emblematicul concert Pink Floyd

17.03.2016

David Gilmour va susține vara aceasta două show-uri în Pompeii, fostul oraș roman în care a fost filmat în urmă cu 45 de ani cel mai inedit concert Pink Floyd. Cele două evenimente au fost confirmate de ministrul italian al culturii, Dario Franceschini.

David Gilmour se va întoarce în Pompeii pentru a susține două concerte care vor stârni, cu siguranță, nostalgia fanilor Pink Floyd. La 45 de ani de la filmarea emblematicului ”Live at Pompeii”, Gilmour va reveni în fostul oraș din Roma Antică pentru a-și promova cel mai recent album solo, ”Rattle That Lock”.

Cele două concerte vor avea loc pe 7 și 8 iulie 2016, într-un Amfiteatru Roman cu o capacitate de 2000 de persoane. Locația în care se vor desfășura evenimentele nu va fi cea în care a fost filmat în 1971 ”Live at Pompeii”, dar se va afla în apropiere de ruinele faimosului fost amfiteatru, care a găzduit cu decenii în urmă unul dintre cele mai inedite concerte din istoria industriei muzicale.

”Live at Pompeii” a fost filmat de Pink Floyd înainte ca albumul "The Dark Side Of The Moon" să vadă zorii topurilor internaționale. La momentul respectiv trupa avea în palmares 6 albume, dintre care "Atom Heart Mother" câștigase un prim loc fruntaș în topurile din UK. Capodoperele formației însă de-abia acum urmau să vină. Luând o pauză de la concertat în cluburi, pub-uri și alte spații restrânse, Pink Floyd s-a reorientat către ruinele din Pompeii, fost amfiteatru în Roma Antică. Mulți probabil i-au crezut atunci nebuni, dar au realizat mai târziu că inițiativa a fost de fapt un salt creativ ce nu va mai putea fi reprodus. Într-o atmosferă încărcată de misticism, muzica Pink Floyd a căpătat pentru prima oară acea rezonanță definitorie, ce a dăinuit peste ani, rămânând impregnată adânc în mintea ascultătorilor și după destrămarea trupei.

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie