87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Stiri din muzica Cel mai bine vândute albume din toate timpurile în Marea Britanie
Inapoi

Cel mai bine vândute albume din toate timpurile în Marea Britanie

06.07.2016

"Greatest Hits", albumul din 1981 al trupei Queen, este cel mai bine vândut album din toate timpurile în Marea Britanie, potrivit unui clasament realizat de Official Charts Company, pentru a marca a 60-a aniversare a sa, notează adevarul.ro. Compilaţia a fost vândută în 6,1 milioane de copii, fiind singurul album ale cărui vânzări au depăşit pragul de 6 milioane, în timp ce volumul al doilea al compilaţiei se află pe locul al zecelea în acest top.

Abba ocupă al doilea loc al clasamentului, cu "Gold: Greatest Hits" (1992), vândut în 5,2 milioane de copii, iar The Beatles completează podiumul cu "Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band" (1967), cu 5,1 milioane de copii vândute. Pe locul patru o găsim pe Adele, cu "21", lansat în urmă cu doar cinci ani, cel mai recent album al ei, "25" (2015), ocupând locul 27 în clasamentul vânzărilor din Marea Britanie.

Michael Jackson e prezent cu două albume în top 10: "Thriller" (1982) se află pe locul al şaselea, iar "Bad" (1987), pe locul nouă. Pink Floyd cu "The Dark Side of the Moon" (1973) şi Dire Straits cu "Brothers in Arms" (1985), ocupă locurile şapte, respectiv opt. Cele mai multe apariţii în acest clasament îi aparţin lui Robbie Williams, ca interpret solo dar şi împreună cu Take That.

În primul clasament muzical întocmit de Official Charts Company (22 iunie 1956), Frank Sinatra se afla pe prima poziţie cu "Songs For Swingin’ Lovers".

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie