87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Monden Au fost decernate premiile Gopo
Inapoi

Au fost decernate premiile Gopo

29.03.2016

Cea de-a zecea ediţie a Galei Gopo s-a desfăşurat luni seară, la Teatrul Naţional Bucureşti, marele câştigător fiind producţia "Aferim!", în regia lui Radu Jude. Filmul a primit 12 trofee, între care pentru Cel mai bun film și pentru Cea mai bună regie.

"Îmi doresc ca peste încă zece ani Premiile Gopo să fie găzduite de o sală reală, de premieră de film. Deși mă simt foarte bine pe o scenă de teatru, îmi doresc foarte mult ca filmul să aibă locul lui, în sălile proprii și în săli dedicate și acestui gen de cinema", a spus producătoarea Ada Solomon, cea care a primit statuetele, potrivit agerpres.ro. "Aferim!" - câştigător al premiului pentru regie la Festivalul de la Berlin (2015) - a fost premiat şi la categoriile Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură, Cel mai bun sunet, Cel mai bun montaj, Cele mai bune costume, Cele mai bune decoruri, Cea mai bună actriță în rol secundar (Mihaela Sîrbu), Cel mai bun actor în rol secundar (Alexandru Dabija), Cel mai bun actor în rol principal (Teodor Corban), Cea mai bună imagine și Cel mai bun scenariu (Radu Jude și Florin Lăzărescu). Acestora li s-au adăugat Premiul publicului (pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la box office în 2015) și Premiul Asociației Romanian Society of Cinematographers, oferit lui Marius Panduru pentru imaginea "Aferim!".

La categoria Cea mai bună actriță în rol principal, Premiul Gopo a fost câștigat de Ioana Flora pentru rolul Paula din filmul "Acasă la tata". "Ramona" (regia Andrei Creţulescu) a fost desemnat Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, iar la categoria Cel mai bun scurtmetraj documentar a câştigat "Chat with Alice" de Sandra Isabela Tent. Alexandru Bălănescu a fost câştigătorul secţiunii Cea mai bună muzică originală, pentru filmul "Muntele magic", iar premiul pentru Cel mai bun film documentar a fost câștigat de Oana Giurgiu cu "Aliyah DaDa". Pentru Cel mai bun film de debut, premiul Gopo a ajuns la Nicolae Constantin Tănase, cu "Lumea e a mea", film care i-a adus actriţei Ana Maria Guran premiul "Tânăra speranță". Cel mai bun film european a fost desemnat "Leviatan" (Rusia), în regia lui Andrey Zvyagintsev. De asemenea, actorului Florin Piersic i s-a acordat un Premiu pentru întreaga carieră.

Printre filmele care nu au obţinut niciun premiu Gopo se numără "București nonstop" (regia Dan Chișu), "De ce eu?" (regia Tudor Giurgiu) și "Comoara" (regia Corneliu Porumboiu).

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie