87,8 FM Frecvența care face diferența!
Ascultă LIVE
Acum la radio
N/A cu N/A

NON STOP

Home Showbiz Monden A plagiat Led Zeppelin "Stairway to Heaven"? Un tribunal american urmează să decidă
Inapoi

A plagiat Led Zeppelin "Stairway to Heaven"? Un tribunal american urmează să decidă

14.04.2016

Un tribunal din Los Angeles va decide dacă legendara trupă Led Zeppelin a plagiat primele acorduri ale celebrului lor cântec "Stairway to Heaven", după ce a fost admisă o plângere depusă împotriva trupei britanice. Grupul 'Spirit', care nu a cunoscut faima uriașă a trupei britanice Led Zeppelin, afirmă că piesa lor 'Taurus' lansată în 1967 a inspirat primele acorduri ale hitului 'Stairway to Heaven' înregistrat la Londra în decembrie 1970-ianuarie 1971 și care a devenit unul din cântecele cele mai cunoscute din istoria rockului.
După doi ani de proceduri judiciare, judecătorul a recunoscut că există suficiente elemente pentru a spune că piesa a fost furată, dar a precizat că problema trebuie tranșată în proces, la 10 mai, în fața unui complet de judecată din Los Angeles.
Membrii în viață ai trupei Led Zeppelin au asigurat tribunalul că nu au avut nicio interacțiune concretă cu Spirit și nici nu au ascultat muzica acestui grup. Ei au explicat că în deschiderea piesei 'Stairway to Heaven' există o progresie de acorduri foarte populare în muzică și că restul cântecului de 8 minute nu este pus în cauză.

Istoria Brașovului in 30 de secunde

Istoria Brasovului

Câștigă o reducere de 20 % in cadrul consultatiei de specialitate nefrologie

consultatii nefrologie